Pohyb je zdraví nejen během hubnoucí kůry

Hubnout bez pohybu není zase tak jednoduché, jak se možná může někomu zdát. Pohyb je totiž nedílnou součástí všech funkčních odtučňovacích režimů.

Pohyb je zdraví nejen během hubnoucí kůry

Češi se dnes obecně málo hýbou, a to společně se špatnými stravovacími návyky může za rozkvět obezity v našich zemích. Většina lidí se obvykle nestravuje příliš dobře, a to i když roste počet lidí, kteří dávají přednost zdravější rostlinné stravě. Připravovat si ale pokrmy, po kterých se netloustne, je daleko náročnější na přípravu než si dopřát něco dobrého u stánku nebo v oblíbeném bistru. Pak není divu, že průměrný našinec má deset kilo nadváhu. Tento nešvar se však netýká pouze dospělé populace, ale nezřídka i našich dětí. další generace, jak to vypadá, bude ještě tlustší než ty dnešní.

Skákání

krom správného stravování je potřeba se i adekvátně hýbat. Je jasné, že pro mnoho lidí je složité najít si čas na sportování, ale mělo by to patřit mezi priority. Pravidelné sportování totiž může zdržet či spíše zcela zastavit nástup obezity, a tím i problémů, které s ní souvisí. Je mnoho způsobů, jak se správně hýbat. Velmi populární je opět třeba takové skákání. Trampolíny https://www.goodjump.cz/trampoliny-s-ochrannou-siti jsou dnes hodně v kurzu a jsou nedílnou součástí mnoha český dvorků a zahrádek.

Není to hračka

Vzhledem k tomu, že si valná část Čechů stále myslí, že jde jen o zábavnou hračku určenou primárně pro děti, případně pro potrhlejší dospělé, není divu, že tento druh cvičebního nástroje není u nás rozšířen ještě mnohem více. A přitom existuje nepřeberné množství cvičebních videí, podle kterých je možné hubnout právě i pomocí skákání. Výhodné navíc je, že neexistují pouze venkovní trampolíny, ale verze určené do domácností. Není tak třeba mít vlastní dům s dvorkem, cvičit se dá třeba i v obýváku u televize. Třeba jako když se jezdí na rotopedu.

Skok

Bezpečnost

I když je skákání poměrně bezpečné, je dobré příliš neriskovat. Proto se doporučuje kupovat si pouze modely, které mají ve výbavě všechny potřebné bezpečnostní doplňky typu síť či kryt na pružiny. Bez je to trochu risk.