Záleží, jakou cestu zvolíte

V životě člověka se může stát cokoliv. Ti, co věří kartám, nebo hvězdám, už přibližně vědí, že je nějaký ten životní karambol čeká. Ale ti ostatní jsou očividně překvapeni, když je skolí nějaký nepříjemný rozchod, nebo rozvod. Když je porazí choroba, se kterou vůbec ve svém životě nepočítali, nebo se stali obětí násilného činu. Potom záleží na tom, jaký naturel tací lidé mají a jakými lidmi se obklopují.
meditace silueta.jpg

Do jaké skupiny lidí patříte Vy?

Nikdo se nemusí stydět za to, jak reaguje ve stresových situacích. Protože jsme každý jiný, vznikají u nás různé reakce. Na jednu stranu je to velmi dobře, protože je ten život takový pestrý. Kdyby si každý se vším uměl poradit, nepotřebovali bychom se. Přesto existují dva naprosté protipóly lidí podle toho, jak se s problémem vyrovnají.
ruka za zády.jpg

1. Jsou lidé, kteří mají problém, a většinou s ním bojují sami. Snaží se být silní a naoko naprosto v pohodě. Celé dny nikdo na nich nepozná, že vůbec nějaký problém mají. Ale potom, když jsou sami, propadají úzkosti a nekontrolovatelnému pláči, který se střídá se vztekem.

2. Potom jsou lidé, na kterých je okamžitě vidět, že něco není v pořádku. Že s něčím bojují. Střídají se jim nálady a dělají chyby. Úsměv na jejich tváři neuvidíte. A plačtivé oči dokazují, že je něco trápí. Nedělají to proto, abyste se jich ptali, co se děje. Aby se snad stali středem pozornosti. Prostě to tak cítí.

Pokud ani jeden tento typ lidí nemá kamaráda, nebo přítele, kterému by se svěřil, je to další problém. I dobrý kamarád může nahradit psychologa , který je jinak v západních zemích pomalu členem rodiny. V našich končinách na něj nejsme příliš zvyklí. Což bývá leckdy na škodu!
meditace na řece.jpg

V podstatě je jedno, k jaké skupině lidí patříte. Důležité je spíš to, abyste se mohli někomu svěřit. Někomu, kdo je Vám nejblíž. Někomu, kdo Vám dokáže naslouchat a má Vás rád. Někomu, komu důvěřujete.