Kolik řečí znáš?

Umět nějaký světový jazyk je v současné době více než nutné. Můžeme navštěvovat jazykové školy, kurzy, anebo využít internet. Jedním z takových projektů je i velmi známé a oblíbené Duolingo, o čemž svědčí několikamilionový počet jeho uživatelů. Duolingo jakožto internetová aplikace je tady již od roku 2012 a slouží k překládání textů a také k jednoduché výuce jazyků. Duolingo funguje v mnoha jazycích včetně češtiny.
brýle na klávesnici
Mluvíte-li anglicky, pak máte vyhráno, protože nejvíce jazyků je dostupných právě v tomto jazyku. Chcete-li se naučit španělsky, francouzsky, německy, italsky, nebo německy, pak je pro vás tato aplikace ta pravá. Ale nebude problém ani s dalšími jazyky. Je libo švédštinu, chcete mluvit irsky, maďarsky, vietnamsky, nebo třeba jako rodilý dán? Ani to není pro Duolingo problém. Fantazii se opravdu meze nekladou, a proto si můžete vyzkoušet třeba japonštinu, vietnamštinu, hebrejštinu, nebo esperanto a další jazyky. A o tom, že Duolingo rozhodně nespí, svědčí, že nabídka kurzů pořád roste. Duolingo je dostupné na webu i jako mobilní aplikace.

Kmen dovedností
Každý uživatel má k dispozici kmen, který se skládá z různého počtu lekcí. Uživatel musí tyto lekce, či chcete-li kurzy zvládnout, aby bylo možné jít dál. Každá lekce představuje určité téma například gramatické jevy, nebo třeba nová slovíčka. Čím méně chyb uživatel v lekci udělá, tím rychleji lekci splní a za každou lekci splněnou lekci získá body. Velkou výhodou je, že jednotlivé lekce se neuzavřou, ale je možné kdykoliv opakovat. Každý ví, že aby bylo učení jazyka opravdu efektivní, je třeba pravidelnost. I na toto Duolingo myslí, a proto je každá lekce uživateli připomínána e-mailovou zprávou, aby na ni nezapomněl.
učení a laptop

Každá lekce sestává z těchto úkolů:
· Poslech a napsání slova nebo věty
· Překlad slova nebo věty
· Výběr správného překladu
· Nová slovíčka se můžete učit podle fotky
· Doplňování správného tvaru slova do věty
· Správná výslovnost slov nebo vět