Internetové challenge: ZÁBAVA? NEMYSLÍM SI!

V této nové digitální epoše, plné facebooku, instagramu a snapchatu, ochotno pro pár liků a několik prchavých okamžiků internetové slávy zajít.
Díky těmto sociálním sítím, které nyní dokáží šířit informace z jednoho místa kdekoliv na světě a opačný konec rychlostí jediné milisekundy, se vedle důležitých a hodnotných informací rozšířilo i mnoho stupidních a ve většině případů také velmi nebezpečných výzev, trendů a challengí.
Zábava? Nemyslím si…
portrét dívky
1.       BEER CHALLENGE!Tato výzva kolovala především na facebooku a spočívala v tom, že zatagovaní lidé museli exnout jeden půllitr dobrého píva a potom označit další tři kamarády, kteří měli udělat přesně totéž. Takže řetězová reakce, chápeme, ne? Pokud někdo vámi zvolený challenge natočit odmítnul, měl vám dlužit celou basu piv.
Tohle však není ani zdaleka nejhloupější online trend, jaký je možno ve sféře sociálních sítí najít!

vařící voda
2.       THE BOILING WATER CHALLENGE…Podobnou hovadinu mohli vymyslet snad jenom v Rusku, říkáte si? Nu, jediné štěstí je, že tahle výzva je už na první pohled tak pitomá a nebezpečná, že ji vyzkouší jen opravdoví šílenci! Snad také proto není téměř vůbec rozšířená.
Spočívá v tom, že v hrnci přivedete k varu vodu a potom si vyberete svoji oběť. Takže je to svým způsobem prank. Hodně blbý prank! Na kamaráda, nebo někoho z rodiny tuto vřící vodu chrstnete – a samozřejmě je u toho natáčíte. Pozor! Vroucí voda způsobí neskutečně bolestivé zranění a může způsobit i zjizvení kůže, které si postižený člověk s sebou ponese do konce života.
prázdný půllitr

3.       KYLLIE JENNER LIP CHALLENGE.Toto je výzva, která se zhlíží v krásce Kyllie Jenner, konkrétně v jejích krásných, plných rtech. Těchto větších rtů můžete dosáhnout díky finančně nenáročným metodám – většinou za pomoci skleničky, ze které vysajete všechen vzduch a vytvoříte tak podtlak. Na rtech se pak vytvořily podlitiny a z roztomilých drobných rtíků vznikly obrovské, macaté, krví nalité steaky, přes které se ani pořádně nedalo mluvit.  Naštěstí tento otok rychle splaskával a nezpůsoboval trvalé následky. Větší tragédie by se stala v případě, kdyby sklenička podtlak nevydržela. Za sešité rty a zdlouhavé hojení pořezané tváře to selfie na instagram opravdu nestojí!