Učte děti anglicky efektivně a z pohodlí domova

Angličtina pro děti je v dnešní době v módě a výuka může probíhat již od jejich útlého věku. Kurzy anglického jazyka pro děti ze školky jsou v nabídce téměř v každém městě. Tuto možnost maminky vyhledávají a své děti do takových kurzů vodí, aniž by měly nejmenší pochybnosti nad tím, jak vhodné či prospěšné to může být.

psaní do písanky

Zábavou se nic nezkazí

Většina kurzů angličtiny pro nejmenší bude plná her, zajímavých aktivit, lehkých říkanek a písniček. Slovíček v angličtině se za čas strávený na lekci možná děti několik naučí. A pokud si chcete od dětí odpočinout, kurzy jsou dobrá (i když drahá) volba. Jenže některé kurzy nemusí být plné zábavných aktivit, ale spíše se budou podobat hodinám ve škole. Narazíte-li na takové, dříve či později se docházení na hodiny dětem – hlavně těm nejmenším – zcela zprotiví. Úroveň kurzů může být výborná, ale pokud to děti nebude bavit, hrozí mimo jiné to, že si vytvoří do dalších let k cizímu jazyku odpor.

Pustit pohádku v angličtině je někdy lepší

Odborníci doporučují s výukou počkat do školních let. Do té doby je vhodnější mluvit s dětmi doma anglicky, pojmenovávat společně předměty a zpívat si či říkat anglické básničky. Dále můžete pohádky, které už viděli v češtině a znají je, sledovat v angličtině. Existuje také velké množství mobilních aplikací, díky kterým se děti mohou naučit nové slovíčka. Můžete se s dětmi učit tematickou slovní zásobu například na některé anglosaské svátky jako je Halloween. Tyto aktivity budou určitě příjemnější a budete je moci dělat zdarma a v pohodlí domova.
veselý žáček zeměpisu

Investujte do svého rozvoje

Pokud toužíte po odborných kurzech, bude pravděpodobně lepší investovat do svého vzdělání a začít sami nějaký navštěvovat. Získáte alespoň dobrou motivaci a svým dětem budete moci znalosti předat. Anglický jazyk se ve škole budou muset minimálně sedm let učit, proto je vhodnější počkat s výukou do jejich starších let. Pokud nastanou s angličtinou problémy, určitě je potom výborné zvážit kurz či soukromého lektora.